Podporili sme Relly Košice 2024

Rally Košice 2024

RALLY KOŠICE 2024: 

Prvé miesto pre poľskú posádku, o víťazstve rozhodla necelá sekunda. Iba 0,7 sekundy rozhodlo o víťazovi prvej etapy jubilejnej 50. Garrett RALLY KOŠICE 2024. Za úmorných horúčav vybojovala prvé miesto poľská posádka Zbygniew Gabryš a Damian Syty na vozidle Škoda Fabia RS Rally

Druhé miesto obsadila bratská posádka Jaroslav Melichárek a Erik Melichárek na vozidle Ford Fiesta RS WRC. 

Tretie miesto obsadila ďalšia poľská posádka Jakub Matulka a Daniel Dymurski na vozidle Škoda Fabia Rally2 Evo.

Víťazi Rally Košice 2024

Pretekárka Michaela Dorčíková búra mýty: Poráža mužov a mení pravidlá v športe.

Michaela Dorčíková sa k motošportu dostala neskôr, ako je bežné, ale o to väčšie úspechy dnes získava. Ako ženská pretekárka vyniká nielen na Slovensku, ale aj vo svete. Jazdí rôzne disciplíny a podarilo sa jej dostať aj na vysnívané legendárne 24-hodinové preteky v Le Mans.

Narodila sa s hendikepom

Kým vo svete majú úspešní pretekári sponzorov, ktorí im všetko platia a motošport majú ako hlavný zárobok, na Slovensku sme od toho ešte ďaleko. Michaeline úspory aj zárobok idú do jej milovaných pretekov.

Pretekárka sa narodila s hendikepom, nemá zdravú ruku, čo jej spôsobuje problém pri úchope volantu. Napriek tomu vyhráva jedny preteky za druhými a jej hendikep nikdy nepovažovala za niečo, čo by ju muselo v súťaži limitovať.

„Ja to vlastne ani nevnímam. Občas mi niečo vypadne z ruky, tak si zanadávam, že by to chcelo celú ruku a nie polovičnú. Prekážky sa musia prekonávať a nie tlačiť pred sebou,“ vraví.

Mala vždy vzťah k rýchlym autám ?

Hneď ako som dostala vodičák, začala som jazdiť na maminej Fabii 1.2 HTP, s ktorou som sa preháňala na Šturci dvakrát do týždňa. Ráta sa? Ale vážne, rýchle autá ma fascinovali, no videla som ich len v telke, tak ako nedeľnú formulu.

Netušila som, že vôbec niekedy budem môcť pretekať aj ja. Motokárovú halu sme mali asi pol kilometra od domova. Chodila som okolo nej každý deň do školy. Bola to však príliš drahá zábavka.

Vtedy som ešte nevedela, že príde čas, kedy v takej hale strávim nekonečné hodiny. Kým som nebola dospelá, tak to pre mňa bolo skôr o tom, že som mala rada autá a imponovali mi pekné a rýchle stroje.